Processierupsen | Blog

Processierupsen

Geschreven op 30-06-2019

U wist vast al dat huisdieren ook last kunnen hebben van de processie rups. Net als bij mensen is het advies: wassen, plakband op de jeukende plekken plakken en meteen weer verwijderen. De jeukende plekken insmeren met calendula of aloë Vera zalf en likken voorkomen. Voorkom krabben! Huisdieren hebben vaak minder last dan mensen door hun vacht. Maar de haartjes van de rups die in de vacht blijven hangen, kunnen weer op uw huid komen. Is uw hond in een rups rijk gebied geweest? Spoel hem dan gerust af! Daarentegen willen huisdieren de rupsen nog wel eens opeten en daar ernstige reacties door ontwikkelen. Een zeer uitgebreid artikel hebben we geschreven en geplaatst op www.dierenkliniektspoor.nl/informatie voor als u meer wilt weten.

Comments

There are no comments

Post a comment