Sneeuw | Blog

Sneeuw

Geschreven op 16-01-2013

Het sneeuwt! Heerlijk om met de hond te wandelen. Zorg bij sneeuwwandelingen een beetje extra voor de hond. Omdat de temperatuur van de pootjes hoger is dan die van de sneeuw ontstaan sneeuwballen onder de voetjes en tussen de pootjes. Dit kan pijn doen. U kunt dit minimaliseren door de haren tussen de teentjes en aan de achterkant van het voetje korter te knippen. Ook kan het smeren van vaseline voor en tijdens de wandeling wonderen doen. Heeft uw hond erg last van de sneeuw tussen de voetjes? Geef hem dan een schoentje aan.

Jonge, oude en kleine hondjes en honden met een dunne vacht hebben met dit weer iets meer moeite om de lichaamstemperatuur constant te houden. Let op dat deze dieren niet te lang stil liggen in de sneeuw!

Bij thuiskomst even goed de oren en pootjes droogwrijven en vooral genieten van het mooie weer!

Comments

There are no comments

Post a comment