Krolsheid bij de poes | Blog

Krolsheid bij de poes

Geschreven op 29-01-2013

De dagen worden weer langer en dat merken de katten ook. Voor hun begint het liefdesseizoen dan weer.  Dit betekend dat de poezen weer krols gaan worden .

Een poes wordt voor het eerst krols als ze tussen de 6 en 12 maanden oud is. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen.
In de zomer is een poes vaak om de 4 weken krols en het duurt dan meestal tussen de 4 en 6 dagen.

De symptomen verschillen per poes. Maar er zijn wel dingen die vaak voorkomen bij krolse katten zoals; erg hard miauwen soms klinkt het als gillen, ze worden aanhankelijker, ze wrijft met haar kop over meubels en muren, kan gaan rollen over de grond. Ook kunnen ze urine sproeien om de katers in de buurt te laten weten dat er een krolse poes is. Dit gedrag kunnen ze ook in huis vertonen.

Als u geen nestje met kittens wilt is het verstandig om uw poes te laten steriliseren. Bij de sterilisatie worden de eierstokken verwijderd. Ze worden dan niet meer krols, worden minder territoriaal, sproeien en krabben wordt dan vaak minder.  

Heeft u vragen over krolsheid of overweegt u uw poes te laten steriliseren dan kunt u altijd contact opnemen.

Comments

There are no comments

Post a comment